Touko Kiven US-blogi Mieleeni tulevia juttuja

Pakolaiset voisi ohjata kulttuuripiirinsä alueelle

Vieraista kulttuuripiireistä tulevat pakolaispaikkaa hakevat aiheuttavat monia kulttuurillisia ja etnisiä jännitteitä tullessaan kaukaa heille vieraaseen Suomeen. On toissijaista, johtuvatko jännitteet ja ongelmat suomalaisista vai tulijoista, tärkeintä olisi tunnustaa että tälläisiä jännitteitä ja ongelmia syntyy ihmisten vaihtaessa kotimaataan liian kauaksi, pois omasta kulttuuripiiristään.

Jos hätää kärsivä pakolaispaikkaa hakeva ihminen pysyisi oman löyhän kulttuuripiirinsä alueella, etniset ja kulttuuriset jännitteet eivät kasvaisi yhtä paljon. Globaali maailma voitaisiin jakaa kulttuuripiireittäin Pohjois-Amerikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan, Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan, laajennettuun Lähi-Itään, Eurooppaan (m.l. Venäjä), Itä-Aasiaan ja eteläiseen Aasiaan.

Pakolaispaikkaa hakevat tulisi ohjata läheisiin valtioihinsa, omien kulttuuripiiriensä sisälle. Näin esimerkiksi Somaliasta väliaikaista suojelua tarvitseva voitaisiin ohjata Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan esimerkiksi Namibiaan, Syyriasta väliaikaista suojelua tarvitseva voitaisiin ohjata Lähi-Itään, esimerkiksi Saudi-Arabiaan, Ukrainasta väliaikaista suojelua tarvitseva voitaisiin ohjata Eurooppaan, esimerkiksi Suomeen; ja niin edelleen.

Tämä olisi globaalisti sovellettavissa oleva periaate, jota jokainen valtio voisi noudattaa muiden valtioiden siitä kärsimättä.

Jos tarpeeksi usea kansanedustaja innostuisi tästä asiasta, Suomi voisi alkaa ajamaan tätä ideaa aloitteena läpi EU:ssa ja YK:ssa.

(Kirjoitus julkaistu lyhennettynä sanomalehti Karjalaisessa 14.1. 2019)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Blogistille tiedoksi, valtaosa pakolaisuudesta tosiaan kohdistuu konfliktialueilla maansisäisesti tai naapurimaihin. Ei siitä tarvitse erikseen tehdä aloitetta YK:ssa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Mites Blogisti kuvitteli, että nää ihmiset kotoutuu ja oppii länsimaiset arvot ja kulttuurin, jos heidät kaikki laitetaan omiin poteroihinsa, missä ovat koko ajan oman kulttuurinsa ja valtarakenteiden piirissä???
En usko että ehdotuksesi edistää integroitumista mitenkään...

Toimituksen poiminnat